Blog o životnom štýle, nápadoch a inšpiráciách a každodenných veciach, ktoré nás zaujímajú ...

streda 2. októbra 2013

DIY: Flower mirror

Ahoj zblúdilé dušičky, 

po istom čase sa znova hlásim s kratším príspevkom, lebo ma škola žiaľ natoľko pohltila, že mi nenásytne ukrajuje aj z môjho voľného času, hoci sa práve nachádzam iba v druhom týždni semestra!
Pri surfovaní na internete som narazila na zaujímavý DIY postup, ku ktorému postačia iba obyčajné plastové lyžičky, aké dostať už takmer všade, lepidlo vhodné na lepenie plastu ( Pattex (napr. Repair extreme), tie lepia snáď všetko :D), tvrdší kartón alebo podložku, pokojne aj drevenú, farby v spreji a trpezlivosť. Zo všetkých týchto vecí sa dá vlastnoručne pripraviť napríklad veľmi originálny rám na zrkadlo či fotku. 

Postup je veľmi jednoduchý:
1. Pripravíme si kartónový základ na ktorý budeme lyžice lepiť - najčastejšie kruh, ale dá sa to aj so štvorcom, obdĺžnikom, fantázii sa medze nekladú. Vyrežeme aj vnútornú časť, do ktorej neskôr uložíme zrkadlo, pričom dbáme na veľkosť vnútorného otvoru a  zrkadla, aby sme rám neskôr mohli nalepiť na zrkadlo. Zrkadlo by malo prečnievať zospodu za vnútorným otvorom rámu aspoň tie 3-5 cm z každej strany. 


2. Odlomíme rúčky na umelohmotných lyžiciach. 
3. Začneme nalepovať lyžice na vonkajšom kraji kartóna/podložky vypuklou časťou nadol vedľa tak, aby prečnievali cez kartón kým nemáme hotový celý jeden rad. Druhý rad začína lyžicou, ktorú umiestnime medzi dve nalepené vrchné lyžice tak, že jej vrchná časť siaha do tretiny lyžíc nad ňou. Takto postupne pokrývame celú plochu kartónu a podložky, pričom dbáme na to, aby aby nezostalo nikde odhalený kartón/podložka. 


4. Lyžice zafarbíme farbou v spreji, prípadne ľubovoľne domaľujeme, ozdobíme trblietkami a pod. 


5. Nalepíme zospodu zrkadlo a hotovo :)



Zdroj: addicted2decorating.com

Heh, no vo vysvetľovaní postupov sa ešte musím zdokonaľovať, ale snáď to bolo pochopiteľné. Síce som ešte nemala čas tento DIY rám vyskúšať, ale mám to v úmysle v dohľadnom čase. 

Mary Rose

0 komentárov:

Zverejnenie komentára

Autor obrázkov motívu: enjoynz. Používa službu Blogger.

© 1body3souls: Life is just one ... or not , AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena