Blog o životnom štýle, nápadoch a inšpiráciách a každodenných veciach, ktoré nás zaujímajú ...

pondelok 16. septembra 2013

Autumn 2013 - Vlasové trendy

Ahoj zblúdilé dušičky, 

keďže je už jeseň neodvolateľne tu, čo sa prejavuje nielen tým, ako príroda mení svoj šat, ale aj ako sa výklady obchodov obliekli do jesenných kolekcií, ktoré v nás evokujú túžbu po niečom novom, tak sa otvára priestor pre experimentovanie. Rovnako ako na jeseň meníme svoje šatníky, skúšame nové typy líčenia, zmenu vnímame aj pri vlasových inšpiráciách. Každoročne nás na fashion weekoch v svetových metropolách inšpirujú vlasové kreácie, ktoré diktujú trendy od najlepších vlasových stylistov sveta. Poďme sa teda pozrieť čo nás čaká a neminie. 

1. Konský chvost - dokonale učesaný a pevne stiahnutý konský chvost je zárukou praktického a jednoduchého účesu, ktorý sa hodí nielen na bežný deň, ale aj do spoločnosti. Uhladený look sa razom  z bežného účesu stane elegantným, ktorý nechá vyniknúť ženskej kráse. Na jeseň sa stretávame aj s konským chvostom bez cestičky pevne stiahnutým nízko pri krku, ktorého príprava nezaberie viac ako pár sekúnd. Netreba zabúdať, že vykúkajúca gumička je out, preto ju treba ukryť malým omotaným prameňom vlasov uchyteným sponkami pre lepšie držanie účesu.  




2. Bočné zapletanie - Klasický zapletaný vrkoč je tu s nami už nejaký ten rôčik. Ide o jednoduchý účes, ktorý obzvláštni každý look, pretože skrýva v sebe niečo dievčenské a hravé, ale zároveň sa hodí aj na spoločenské akcie. Na prehliadkových molách ho predvádzali modelky ležérne položený na jednom pleci s cestičkou uprostred a efektnou čelenkou, ktorá dodala účesu nevinnosť.



3. Retro - v každej sezóne sa v nejakej forme prejaví aj retro feeling. Tentoraz sa vlasoví stylisti vybláznili a vrátili sa v čase čoho výsledkom sú efektné a pôsobivé účesy, ktoré sú v jemnejšej forme nositeľné aj na bežný deň, či je pomocou nich možné zažiariť na retro párty.  Ak chcete okúsiť takýto feeling, stačí si učesať vlasy nabok s nízko posadenou cestičkou, uhladenými vlasmi v hornej polovici, kde krásne vynikne kontrast s objemnými kučerami v spodnej polovici vlasov. 



4. Ofina - ofina je hádam najjednoduchším a najvýraznejším prostriedkom, ak zatúžime po zmene. Pár dobre mierených cvaknutí nožnicami a žena razom vyzerá úplne inak. Populárna ofina ležérne padajúcu na jednu stranu je síce praktická, ale ak chcete túto jeseň zažiariť ako pravá femme fatale, mali by ste staviť na hustú ofinu cez celé čelo. Je pravda, že sa nehodí všetkým typom tváre, takže pozor. Ako sa hovorí, radšej dvakrát meraj a až potom strihaj. Ak sa však predsa len rozhodnete pre tento pútač pozornosti, budete isto in. 



5. Ležérnosť - žiadne zložité úpravy, len look alá "takto som sa ráno zobudila". Jednoduché drdoly a chvosty alebo rozpustené vlasy sú tou správnou voľbou. Tajomstvom prípravy je náhrada hrebeňa vlastnými prstami. Stačí párkrát prehrabnúť pramene, uchytiť a hotovo. 



Nakoniec trend, ktorý sa uchytil u všetkých : 
 * Jednoduchosť - zložité účesy, komplikované, pozornosť pútajúce zapletania a hotové umelecké diela na našich hlavách sa túto jeseň úplne vytratili ako taká ranná hmla. V kurze je jednoduchosť. Už si nemusíte lámať hlavu nad svojimi vlasmi a dlhé minúty, možno hodiny stráviť pred zrkadlom, jednoducho ich nastajlujte alá prirodzenosť a budete zaručene trendy. 

    Túto jeseň sú účesové trendy naklonené aj nám obyčajným ženám, pretože ich s ľahkosťou dokážeme vytvoriť aj sami bez pomoci kaderníka. Tak do toho, nech sa parí z tých hrebeňov. 

Mary Rose




0 komentárov:

Zverejnenie komentára

Autor obrázkov motívu: enjoynz. Používa službu Blogger.

© 1body3souls: Life is just one ... or not , AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena